2.liga ABL den první

01.10.2009 08:10

 Tak jsme se konečně dočkali. I přes malé nepříjemnosti vzniklé přestavbou  herny B6 na bowling Stodolní, se 22.9.09 odehrálo 1.kolo ABL Zlín. Jak jste si snad všichni všimli, z přeboru je 2 liga a to je výrazný krok vřed co se týče postupu do finálové části ABL. A ted už něco málo k 1 hracímu dni.

Dle papírových předpokladů  si první hrací den vychutnalo družstvo "BK Zlin", kteří ovládli tabulku a bez porážky vedou s krásným průměrem 622 bodů na hru. Druhou příčku po zásluze obsadilo new mužstvo "Hoši z Brooklinu",  pod vedením Pavla Kovářre ml. s průměrem 581,5. Mezi 2. až 6 . místem ve skupině, zuří pěkně vyrovnaný boj a družstva (Hoši z Brooklinu,Berušky,BT Zlin,300 a vic a Defend) mají ligu rozehránu velmi pěkně a jsou srovnány pěkně za sebou s malým bodovým rozestupem. Během dne byly k vidění velmi vyrovnané zápasy a mě obzvlášť  zaujal zápas mezi "BT ZLÍN" a "Hochy z Brooklinu", který se rozhodoval až v posledním 10 kole a díky splitu jinak výborně hrajícího Mirka Kořístky a následného zbytečného rygolu, slavili triumfální vítězství borci z "BT Zlín" v poměru 563-561.  Třeba to hoši vyjde příště :) . Konec tabulky zatím patří družstvu "Půldomek", což je pro mě osobně trochu překvápko, protože tento tým má určitě navíc. Na místě posledním jsou "Bolfs Stars "A". Tento mladý tým je velkou nadějí zlínského bowlingu a určitě se časem budou jejich výkony zlepšovat, tak jim všichni přejeme hodně štěstí do dalších kol. Jednotlivce vede v mužích po zásluze Pavel Dvořáček s pruměrem 218 bodů a v ženách Jana Bělohlávková s pruměrem 165,6 bodů. A co říci  závěrem ??  Zkrátka některým to jde lépe, některým hůře, někdo má štěstí, jiný ne. Tak už to ve sportu chodí.

Díky všem za účast a poklona patří též Pavlu Kovářovi ml. za přípravu bowlingových drah a Vlasťovi za vzornou obsluhu. Sportu zdar a bowlingu zvlášť !

R.Orsava

Výsledková listina ZDE:  ABL_JM_2liga_B_Zlin_pod_2009.xls (2,4 MB)  (nezapomeňte si povolit makra)

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.