O velkém boji a pokloně Zawrcovi

20.05.2009 13:54

O velkém boji a pokloně Zawrcovi

  Tak jak všechno začíná zároveň i končí. Podobně má už vše za sebou i jarní část ABL přeboru Zlín a mnozí již přemýšlí jak na podzim letošního roku, budou bojovat o daleko vyšší umístění v tabulkách různých kategorií. Zazněly první výkřiky typu - Však počkejte na podzim békáčkaři  "Tak už to teď bude pořád" (jeden z členů "Čivava Teamu", po vítězství nad "BK Zlín"), nebo klasická hláška Pavla Kováře staršího - Až se to naučím táák....... a to je myslím velice pozitivní, protože rivalita prostě muší bejt. A co konkrétně uchvátilo mou maličkost ? Přátelé věřte nebo nevěřte, ale rovináři po ukončení doslova zahazovali své bývalé kamarádky "rovnokoule" a chystají se houfně na nákup drahých, ale rozhodně účinnějších excentrických koulí. Nevím, zda též propadli kouzlu náááádherně roztočeného projektilu, který doslova rozpráší hnízdo kuželek do všech možných stran, ale určitě (a to mi věřte) je to správná volba. A nyní jak praví náš dobrý kamarád "Čivava" - stran těchto poznatků, pojďme se podívat, jak to všechno dopadlo.

  Boj o prvního fleka družstev, byl už předem spíše teoretický, zato o třetí místo byla pěkná tahanice. "300 a víc" měli včera svůj den a ihned v prvním zápase proti mladičkému Teamu "Happy Tree Friends" předvedli,jak se bojuje až do konce. Ještě po pátém frajmu se zdálo, že "Happíci" s přehledem seberou legendě Zlínského bowlingu body, ale pak se začali dít věci. Jiří  Jeliman Krkoška se vzepjal jak Mustang v prérii a valil strajk za strajkem. Nezůstal u toho sám, poněvadž se přidal i jeho kolega Milda Vals a mladým dali nakládačku. Protože tak pokračovali i v dalších zápasech, tak si zajistili vynikající druhé místo za "BKčkem", které opět přebor vyhrálo.  Jak jsem už předeslal, pořádně horko bylo nejen na herně, ale především dvěma družstvům v boji o místo třetí. Konkrétně "Čivava Teamu" a "Beruškám" začalo doslova klání k nezávidění. Chybějícího kapitána Čivavů nahradil ve velení špičkově hrající Laďa Zawrc, který byl hlavním strůjcem porážky (takřka šesti- stovkovým výkonem) členů "BKčka". V posledním zápase stačilo hochům tohoto ambiciózního týmu porazit "Defend" a pohár by měli ve svých rukou. Jenže ouvej. Dohozy, dohozy a zase ty dohozy, nebo spíše nedohozy rozhodly o tom, že třetí místo zůstalo "Beruškám", které se tentokrát trochu trápily. Nejprve jsem to nechtěl psát, ale prostě musím. Zawrc porážku neunesl a vyventiloval se, což by nebylo nic tak zvláštního, ale budu mluvit o jiné věci, která v nás ve všech zanechala krásný zážitek. Laďa po chvilce vychladl a přerušil mudrující dav velikou omluvou (porážku jsem neunesl a všem bych se chtěl tímto omluvit). Následoval potlesk na otevřené scéně. Přátelé, už jsem čekal jen Americkou vlajku vlající na stožáru, takový to byl HAPPY END jak ve filmu. Zawrcu si borec, protože to by každý nedokázal. Mimochodem Laďa vyhrál jednotlivce tohoto skvělého dne, průměrem takřka 215 bodů na hru a to už stojí za to. Vše ostatní si můžete přečíst ve výsledkové listině, kterou najdete pod článkem. Doplním i fotografie, ale to až později. A já ? Byl jsem u toho a jsem tomu rád. 

  Závěrem chci poděkovat všem za perfektní atmosféru a také P. Kovářovi ml. za organizaci celé soutěže. Dost řečí, jde se trénovat na podzimní část.

Dvořec

Výsledky ZDE: ABL_Prebor_Zlin_jaro2009(2).xls (2,2 MB)

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.