Průběh regionálního finále v Blansku, přináší ŠAMPION Radek Orsava

20.01.2009 22:19

Tak a je to konečně tady ! Pozdě, ale přece jen něco z Mistrovství regionu jižní Moravy. Do Blanska jsme se dostavili v hojném počtu a to v sestavě: (Dvořec , Orsík , Matoška , Kovář, Kořístkoš , Janás  a Sisina) a tak se očekával i nějaký ten úspěch. Již první kolo přineslo velice zajímavé, ale i překvapivé výsledky.

 Matador z legendárního družstva „300 a víc“ Jirka Matocha se zřejmě nesrovnal s technikou. Bylo z toho 7 kanálů a i pro nás dost překvapivě poslední 36. místo. Dalším pro nás překvapivým výsledkem bylo až 34. místo Mirka Kořistky a snad jen on ví, kde se stala chyba. Velmi příjemným výsledkem po základním kole, bylo 1. místo Pavla Dvořáčka, 3. místo Pavla Vlčka, 4. místo Radka Orsavy , 12. místo našeho jediného rovináře Pavla Kováře a 17. místo Jirky Janáse.  Mezi ženami  zatím bez problémů, (2. místo) ,proplouvala Sylva Kotíková. Tak a bylo tady 1. kolo play-of. Tímto kolem bohužel neprošli dva naši zástupci - Pavel Kovář, který nezvládl zápas se Zbyňkem Hanzlem a prohrál i když soupeř hodil jen 497 bodů  v součtu 3 her. Tím druhým byl Pavel Vlček, který sice zahrál 573, ale na Jirku Jungmana a jeho krásných 648 to prostě nestačilo. Mezi ženami si Syvla poradila v klidu se svou soupeřkou a byla v semifinále.

 Další kolo svedlo dohromady dva zlínské borce, Pavla Dvořáčka a Jirku Janáse. Očekávali jsme drama ,vždyť  Jirka minulý půlrok, vyřadil Pepu Lazůra. Drama se ale nekonalo a zápas si v klidu pohlídal Dvořec  a zvítězil 594-464. Sylva také nezaváhala a po jasné výhře nad Ivou Kobzovou, byla ve finále žen. Po tomto kole bylo jasné, že v Pardubicích nás budou zastupovat pouze Orsik+Dvořec+Sylva a tím si splnili svůj první a hlavní cíl.  Třetím kolem opět prošli naši zbylí zástupci v klidu, i když Pavel dal pouze 360bodů. Na soupeře zřejmě zapůsobilo Pavlovo jméno (2. mezi  jednotlivci jarní části ABL) a ten zahrál pouhých 318 což opravdu stačit nemohlo. Radek si hravě poradil se Zdeňkem Podešvou ( 445-357 ) a tak byli oba zlínští borci v semifinále, kde se dala čekat velká bitva. Oba dva byli na zápas mezi sebou řádně nažhaveni, ale taky hodně unaveni, protože hrát od rána do večera není žádný med. Únava se zřejmě podepsala víc na Pavlovi a ten vcelku lehce až ostudně, podlehl  Radkovi  449-321 a tak si Radek vcelku v klidu zajistil finále. Tímto zápasem si Dvořec  také zkazil průměr a to ho odsunulo na jistě pěkné, ale neoblíbené čtvrté místo. Finále žen Kotiková-Gabrhelová 349-370. Až tento zápas se Sylvě nepovedl a tak z toho bylo krásné 2. místo. Finále mužů ? No co k tomuto zápasu dodat, Orsava-Tesárek 443-329, jsem spokojený a jsem vitěz! Všem co se to nepovedlo, medailistům i postupujícím gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v Pardubicích.

 

R.O. - Orsík

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.